info@martvandestadt.nl      +31 (0)6 55 840 360

Over Mart

Mart van de Stadt (Hilversum, 2 juni 1954) raakte op jonge leeftijd gefascineerd en geïnspireerd door de discjockeys van zeezenders Veronica en Radio Noordzee Internationaal. Via de ziekenomroep werd hij ontdekt voor de “echte” radio.

Hoe het begon

Bij de NCRV presenteerde Mart 15 jaar lang uiteenlopende programma’s, voornamelijk op Hilversum 3 (het huidige 3FM), waarvan Disco Express op de zaterdag zeer succesvol was. De fans van soul- en discomuziek roemen nog altijd het enthousiasme waarmee hij zijn luisteraars voorbereidde op een swingende zaterdagavond!

de-jonge-mart
de-jonge-mart

Voice-over werkzaamheden

Het enthousiaste karakter en de veelzijdigheid van zijn stem werd opgemerkt door reclameburo’s en producenten van radio- en televisiecommercials. De wervende intonatie van zijn reclamestem past goed bij de “schreeuw”-spots van onder meer Arcade, K-Tel, Free Record Shop, Cillit Bang, Music Store en Hasbro. Mart is gemakkelijk te regisseren en weet vlot de juiste “tone-of-voice” te raken.

Naast de “over the top” ingesproken RTV-spots en promo’s, is Mart ook een veelgevraagde voice-over van televisieprogramma’s (Eigen Huis en Tuin, Groeten uit de Rimboe, De Tuinruimers), commentaarstem van audio-/videoproducties (voor o.m. Volvo, SVO, ABN Amro en NS/ProRail), documentaires en bedrijfsfilms en stationvoice van o.a. Filmnet, SBS/Net5 en Disney Channel. Op het terrein van in-store reclame is hij een multi-inzetbare stemacteur: het kopje koffie in de Makro - mét taart, de aanbiedingen bij Sligro en de keren dat hij heeft aangezet tot het doen van impulsaankopen in supermarkten, winkelketens en warenhuizen als Gamma, Coop, Plus, Blokker, Makro, V&D, Van Haren, Bart Smit en Poiesz klinken spreekwoordelijk.

Ook was Mart jaren de “sellingvoice” van Disney op radio, TV en DVD.

Waarom Mart van de Stadt !

micro-small

Mart van de Stadt AV beschikt over een professionele studio aan huis; de opdracht wordt binnen de gewenste snelheid en budget geleverd.

luisteren

Een aantal stemvoorbeelden is online te beluisteren. Klik hiervoor op Luister. Een op maat ingesproken demo is op aanvraag beschikbaar.

boeken

Mart is te boeken via de meeste stemmenburo’s en rechtstreeks via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en 06-55840360.

 


right-onicon-infoAls presentator is Mart van de Stadt te beluisteren op internetradio. De moderne “spin-off”
van Disco Express is als Right-On! op Soul Radio te horen. Ga naar www.soulradio.nl ..